Medvoški tek


V športnem društvu Efi smo Medvoški tek prvič organizirali leta 2011 in od takrat so Medvode eno izmed mest, ki imajo svoj tek. Medvoški tek vedno poteka zadnjo soboto v mesecu septembru, tekači pa se lahko preizkusite na 5, 10 in 20 km razdalji. Tudi letos bo z Vzajemkovim tekom poskrbljeno za vaše otroke.

- Kategorije

5, 10 in 20 km tek je razdeljene v pet kategorij – enako za ženske in moške.


Kategorija (ženske in moški) Starostna skupina Leto rojstva
A do 15 2009 in mlajši
B 15 - 18 2008 - 2006
C 19 - 30 2005 - 1994
D 31 – 40 1993 - 1984
E 41 – 50 1983 - 1974
F 51 – 60 1964 - 1973
G od 61 1963 in starejši

- Opis trase

Štart teka na 5, 10 in 20 km bo pri športni dvorani Medvode. Tečemo do cerkve na Ladji, pri cerkvi zavijemo levo, vzporedno z železniško progo pridemo do prvega klanca, tečemo mimo glasbene šole in na koncu zavijemo desno po Donovi mimo lekarne. Na križišču zavijemo levo mimo Mercator centra, Štirih mačk, občine, mimo Donita, vračamo se po Donovi cesti do vrha, na vrhu zavijemo levo in tečemo 150 m do vrtca, pred vrtcem zavijemo desno in na križišču levo v cilj.
CESTA BO ZAPRTA OD 16.00 DO NAJKASNEJE 21.00 URE OZIROMA DO IZPRAZNITVE TEKMOVALNEGA PRIZORIŠČA (okoli 19. ure).

- Program

Ura Program
14.45- 15.00 Prijava za otroški tek na vzajemni stojnici
15.15 Predstavitev teka, sponzorji plesna točka
15.30 Vzajemkov tek za otroke
16.00 Štart 8. Medvoškega teka

- Zdravstveno varstvo

Na prizorišču bo veš čas prireditve prisotno reševalno vozilo s tehnikom in z zdravnikom, ki bo na razpolago za vse tekače in obiskovalce. Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost.

- Splošna določila

Tekmovanje bo potekalo po pravilih AZS in po pravilih razpisa teka.
Uradni rezultati tekmovalnega dela bodo objavljeni na spletni strani časomerilca, www.sdefi.si in na tej spletni strani.
Za najhitrejše tekmovalce so predvidene denarne nagrade.

Vsak sodeluje na lastno odgovornost, ob progi in cilju bo nudena prva pomoč.

- Koristne infromacije

Udeleženci 10. medvoškega teka lahko parkirajo pri piceriji Kocka, gostilni na Klancu, okrepčevalnici Stan, pri želežniški postaji in trgovini Hofer Medvode.

- Postani prostovoljec/-ka

Brez prostovoljcev ni mogoče izpeljati takšne prireditve, kot je NAŠ MEDVOŠKI TEK. V vseh dosedanjih izvedbah so nam pomagali številni prostovoljci in tako bo tudi letos. Pred 28. septembrom nam boste lahko pomagali pri pripravi proge in startno-ciljnega prostora ter pri pripravi vrečk za udeležence. Na dan prireditve bo največ dela, potrebovali pa bomo reditelje ob progi in na startno-ciljnem prostoru ter pomočnike v prijavni službi in na okrepčevalnicah.

Vsak prostovoljec bo dobil majico ter hrano in pijačo na dan prireditve.

Če vas zanima delo prostovoljca, nam pišie na elektronski naslov efi.storga@gmail.com ali pokličete na 041 282 960.

- Znak kakovosti društva zdravo društvo

Športno društvo EFI je v sezoni 2019/2020 prejelo znak kakovosti društva zdravo društvo, ki ga je podelila Športna unija Slovenije


- Dogodek sofinancira

Z veseljem vam sporočam, da se je naš 10. MEDVOŠKI TEK vključil v nacionalni program Slovenija v gibanju (SVG), ki združuje športno-rekreativne prireditve in redne vadbe širom Slovenije. Športni rekreativci lahko v že uveljavljenem spletnem koledarju športnih dogodkov www.slovenijavgibanju.si izberejo športno aktivnost zase ali za svojo družino, saj pester nabor prireditev in vadb nudi bogato izbiro za prav vse okuse in različno telesno pripravljene posameznike.

Aktiven življenjski slog z vsakodnevno telesno dejavnostjo opazno pozitivno vpliva tako na telesno kot psihično zdravje posameznika. Zanemarljivo ni niti dejstvo, da je šport tudi vse bolj pomemben dejavnik socialnega življenja človeka in sodobnih družin. Športna unija Slovenije izvaja omenjeni program z namenom spodbuditi Slovence k redni telesni vadbi za krepitev zdravja!!!
POVEZANI V GIBANJU – pridružite se nacionalnemu programu Slovenija v gibanju!